Armut Kurabiyesi tarifi

Armut Kurabiye
Cumhur Aygün

1 adet yumurta

125 gram oda sıcaklığında tereyağı           

Yarım su bardağı pudra şekeri      

1 kahve fincanı süt

1 su bardağı mısır nişastası  

Yarım paket kabartma tozu 

Aldığı kadar un 

Sap şekli vermek için yeteri kadar karanfil tanesi    

 Karanfil taneleri hariç tüm malzemeyi karıştırıp, hamuru kulak memesi yumuşaklığında Karanfil taneleri hariç tüm malzemeyi karıştırıp, hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. İstediğiniz büyüklükte kopardığınız parçalara armut şekli vererek, yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Her bir kurabiyenin üstüne birer tane karanfil yerleştirin. Orta hararette ısıtılmış fırında pişirin. İyice soğuduktan sonra üstlerine çok hafif pudra şekeri serpin.

Tarif M. Ömür Akkor

M. Ömür Akkor’un tarifleri için tıklayın

Başa dön tuşu