Armut Kurabiyesi tarifi
1 adet yumurta
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı mısır nişastası
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Sap şekli vermek için yeteri kadar karanfil tanesi
Karanfil taneleri hariç tüm malzemeyi karıştırıp, hamuru kulak memesi yumuşaklığında Karanfil taneleri hariç tüm malzemeyi karıştırıp, hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. İstediğiniz büyüklükte kopardığınız parçalara armut şekli vererek, yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Her bir kurabiyenin üstüne birer tane karanfil yerleştirin. Orta hararette ısıtılmış fırında pişirin. İyice soğuduktan sonra üstlerine çok hafif pudra şekeri serpin.
Tarif M. Ömür Akkor