Cennet Künkü tarifi
Bilinen en eski Bursa tatlılarından… Kimileri Cennet Künkü diye biliyor kimileri de Cendere Baklavası… Özellikle bayramların vazgeçilmez
Cennet Künkü (Cendere Baklavası)
Bilinen en eski Bursa tatlılarından… Kimileri Cennet Künkü diye biliyor kimileri de Cendere Baklavası… Özellikle bayramların vazgeçilmez tatlısı… Şimdilerde pek yapılmasa da önümüzdeki bayramlarda yapılması dileğiyle tarifini veriyorum.
Malzemeler:
1 kilo un
Nişasta
1 rulo kaymak
250 gram tereyağı
1 kilo şeker
2 dilim limon
4 su bardağı su
Yapılışı: Un ve suyla hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur nişastayla açılarak yufka haline getirilir. Her bir yufka oklavaya sarılıp, iki ucundan iterek buruşturulur. İsteğe göre içine ceviz içi de konabilir. Yağlı tepsiye şekil verilmiş tüm yufkalar yerleştirilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Üstü iyice kızarana dek fırınlanır.
Şerbeti için su ve toz şeker 15 dakika kaynatılır ve içine limonlar atılıp altı kapatılır. Hazırlanan şerbet soğumaya bırakılır. Tepsideki tatlıların üzerine soğuk şurup dökülür. Tatlıları servis tabağına çıkartıldıktan ve soğuduktan sonra içlerine kaymak sıkılır. Ceviz veya yeşil fıstık ile servis edilir.