Düğün Helvası tarifi

Düğün Helvası tarifi Yapılışı: Tereyağı eritilir ve üzerine un ilave edilerek kavrulur. Çiğ unun kokusu gittiği zaman üzerine fıstık eklenerek karıştırılır. Şeker ilave edilip, ağır ağır sütü de katıldıktan sonra kıvama gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvama gelen helva, kaselere konulup soğutulur ve üzerine tarçın 

Süt Helvası

Yapılışı: Tereyağı eritilir ve üzerine un ilave edilerek kavrulur. Çiğ unun kokusu gittiği zaman üzerine fıstık eklenerek karıştırılır. Şeker ilave edilip, ağır ağır sütü de katıldıktan sonra kıvama gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvama gelen helva, kaselere konulup soğutulur ve üzerine tarçın eklenerek servis edilir.

Süt Helvası ve Bursa Helvası olarak da bilinen Düğün Helvası, diğer helva türlerinden daha farklı hazırlanıyor. Adına uygun olarak genelde düğünlerde ikram edilse de, özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez tatlıları arasında…

Malzemeler:

1 kilo un

Yarım kilo tereyağı

5 litre süt

2 kilo toz şeker

Yarım su bardağı çam fıstığı

2 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı: Tereyağı eritilir ve üzerine un ilave edilerek kavrulur. Çiğ unun kokusu gittiği zaman üzerine fıstık eklenerek karıştırılır. Şeker ilave edilip, ağır ağır sütü de katıldıktan sonra kıvama gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvama gelen helva, kaselere konulup soğutulur ve üzerine tarçın eklenerek servis edilir.

Yapılışı: Tereyağı eritilir ve üzerine un ilave edilerek kavrulur. Çiğ unun kokusu gittiği zaman üzerine fıstık eklenerek karıştırılır. Şeker ilave edilip, ağır ağır sütü de katıldıktan sonra kıvama gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvama gelen helva, kaselere konulup soğutulur ve üzerine tarçın eklenerek servis edilir.

Başa dön tuşu