Dergi Bursa Aralık 2017 - Sayı 46
18 Sercan Yıldırım tek karede bursa one shot in bursa Şevki Karaca, Yeşil, Şubat 2015 A cozy and tasty shot from the Yeşil district of Bursa… Chestnuts which are among the tastes identified with the city already took their place in the homes as well as on the streets with the coming of their season… Some buy kilograms of it from the market and cook it at home, while some frequent the street counters of Bursa one can find on every corner. Bursa’nın Yeşil semtinden hem sıcacık hem de lezzetli bir kare... Kentin adıyla özdeşleşmiş tatlarından biri olan kestane; mevsimi gelir gelmez hem evlerdeki hem de sokaklardaki yerini aldı bile… Kimi çarşıdan, pazardan kilo kilo alıp evinde pişiriyor kimi de Bursa sokaklarında adım başı bulunan tezgâhların müdavimi oluveriyor. Chestnuts are well done, how lovely to eat one… Kestaneler kebap, yemesi sevap…
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjAwNTM=