Elmalı tart

turta

 

Malzemeler:

Tart hamuru:

2.5 su bardağı Kafkas kestane unu

150 gram bitkisel margarin

1.5 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı toz fındık

2 yumurta

 

Üzeri için:

Kayısı marmelatı, Antep fıstığı, Hindistan cevizi

 

İç malzeme:

2 adet elma

1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı toz fındık

1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Kestane ununu tezgaha döküp ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki bitkisel margarini, pudra şekerini, toz fındık ve yumurtayı havuzun ortasına koyun. Önce ortadaki malzemeleri yoğurun ve yavaş yavaş çevresindeki kestane ununu karışıma ekleyerek hamuru yoğurun. Bir kısmını ayırdığınız hamuru uzun şeritler haline getirin. Kalan hamuru merdaneyle 2.5 mm. kalınlığında açarak, 23 cm. çapındaki tart kalıbına yerleştirin. İç malzemesini hazırlamak için bir kaba elmaları dilimleyin ve tüm malzemeleri katın. Tart kalıbının içine hazırladığınız iç malzemeyi doldurun. Önceden hazırladığınız uzun şeritleri kalıbın üzerine kafes şeklinde dizin. 180 derecede 15-20 dakika pişirin. Üzerine kayısı marmelatı sürdükten sonra Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süsleyin.

elma

Tarif: Kafkas

Başa dön tuşu