Kepekleme tarifi

 

kepekleme

Sadece deniz ve göl değil, dereler ve derelerdeki balıklarla yapılan yemekler de Bursa’nın mavi mutfağında önemli bir yer tutar, bu tarife ise İznik’in Müşküle köyünde rastlamıştım.

1 kilo ilik yada gördek balığı

Bu balıklar dere balığıdır.

1 demet maydanoz

1 demet nane

2 adet dilimlenmiş domates

2 adet iri kıyılmış yeşil biber

2 adet dilimlenmiş kuru soğan

1 adet dilimlenmiş limon

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Balıklar ayıklanıp temizlenir. Temizlenen balıklar yayvan bir tencereye bir kat dizilir. Üzerine tüm yeşilliklerin ve sebzelerin yarısı konur. Kalan balıklar sebzelerin üzerine dizilip yeşillikler en üste tekrar dizilir. Su ve zeytinyağını da ilave ettikten sonra yaklaşık 45 dakika çok hafif ateşte pişirilerek servis yapılır.

Ömür Akkor’un diğer balık tarifleri…

Başa dön tuşu