Kestaneli Apfelstrudel

Malzemeler:

hamuru için:

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

yarım çay bardağı su

Tüm malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur. Buzdolabında 1 gün dinlendirilir. Hamur merdane ile yufka kalınlığında açılır ve bir bezin üstüne yayılır. Ayçiçek yağı fırça ile hamura sürülür ve galeta unu (1 avuç) serpilip elmalı iç malzeme koyulur. Hamur bez yardımıyla rulo şeklinde sarılır. Üstüne ayçiçek yağı sürülür ve 20 dakika 180 derece fırında pişirilir. Çıkarılıp tekrar yağlanır ve yine 20 dakika 180 derece fırında pişirilir. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir ve vanilya sosu ile servis edilir.

kestaneli apfelstrudel

elmalı iç:

10 adet elma

4 yemek kaşığı kırık kestane şekeri

yarım çay bardağı şeker

yarım çay bardağı üzüm

1 çay kaşığı tarçın

Elmalar kuşbaşı büyüklüğünde doğranır ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.

vanilya sosu:

1 litre süt

100 gram şeker

5 adet yumurta sarısı

25 gram toz vanilyalı puding

1 çay kaşığı vanilya

1 tutam tuz

Süt, şeker, vanilyalı puding, vanilya ve tuz bir tencereye koyulur ve karıştırılarak pişirilir. Yumurta sarısı biraz süt ilave edilerek çırpılır ve tencereye ilave edilir. Karıştırılır ve kaynatılıp ocaktan alınır.

Tarif: Kafkas

Başa dön tuşu