Kestaneli Cheese Cake
Malzemeler
400 gram labne peyniri
3 adet yumurta
35 gram un
250 gram sıvı krema
90 gram toz şeker
Tatlandırılmış kestane püresi
Şuruplu kestane şekeri
Tart hamuru malzemeleri
200 gram un
50 gram toz fındık
1 adet yumurta beyazı
125 gram margarin
75 gram pudra şekeri
Hazırlanışı
Labne peyniri, yumurta ve unu elinizle karıştırın. Diğer tarafta sıvı krema ve toz şekeri karıştırıp, diğer karışıma ekleyin. Tart hamuru elde etmek için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız tart hamurunu 1 cm. kalınlığında açarak yuvarlak pasta kalıbının altına yerleştirin. Üzerine tatlandırılmış kestane püresi sürün. Önceden hazırladığınız karışımı üzerine dökerek 10 dakika 160–180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğutun ve daha sonra tekrar 30 dakika kadar fırında pişirin. Üzerini şuruplu kestane şekeriyle süsleyin.
Tarif: Kafkas