Kestaneli Güllaç
1 paket güllaç
1 litre süt
400 gr. toz şeker
1 kahve fincanı gül suyu
Ceviz
Kiraz Şekeri
Kırık Kestane Şekeri
Bütün Kestane Şekeri
Büyük ve yayvan bir tencerede sütü, şekeri ve gül suyunu el yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtın. Güllaç yaprağının bir tanesini ortadan ikiye bölün. Bu yarım güllacı tekrar ikiye katlayarak sıcak sütün içine batırıp yumuşamasını sağlayın. Islattığınız güllaçları tepsiye 1 kat dizin ve aralarına kırık kestane şekeri ekleyin. Bu şekilde tüm güllaçları kat kat ıslatıp tepsiye dizin. Kalan sütü de tepsinin üzerine gezdirin. Bütün kestane şekeri, kiraz şekeri ve ceviz ile üzerini süsleyin.
Tarif: Kafkas