Kestaneli Güllaç

Kestaneli Güllaç - Kafkas

1 paket güllaç

1 litre süt

400 gr. toz şeker

1 kahve fincanı gül suyu

Ceviz

Kiraz Şekeri

Kırık Kestane Şekeri

Bütün Kestane Şekeri

Kestaneli Güllaç - KafkasBüyük ve yayvan bir tencerede sütü, şekeri ve gül suyunu el yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtın. Güllaç yaprağının bir tanesini ortadan ikiye bölün. Bu yarım güllacı tekrar ikiye katlayarak sıcak sütün içine batırıp yumuşamasını sağlayın. Islattığınız güllaçları tepsiye 1 kat dizin ve aralarına kırık kestane şekeri ekleyin. Bu şekilde tüm güllaçları kat kat ıslatıp tepsiye dizin. Kalan sütü de tepsinin üzerine gezdirin. Bütün kestane şekeri, kiraz şekeri ve ceviz  ile üzerini süsleyin.

Tarif: Kafkas

Başa dön tuşu