Kestaneli piliç ruloları (4 kişilik)

Kestaneli piliç ruloları (4 kişilik) 

Malzemeler:

4 adet piliç göğüs

10-15 adet soyulmuş, kullanıma hazır kestane

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 dal taze fesleğen

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tatlı pul biber

1 çorba kasesi mantar

2 adet çarliston biber

2 adet kırmızı yağ biberi

2 adet taze soğan

2-3 adet damla sakızı

1 su bardağı krema

1 çorba kasesi penne makarna

Kestaneli piliç ruloları (4 kişilik)

Piliçleri bıçak yardımıyla koparmadan ikiye bölün. Zeytinyağ, pulbiber ve taze fesleğenle hazırladığınız sosa bulayın. Piliçlerin içine kestaneleri sarıp kürdan yardımıyla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 12-15 dakika pişirin.

Üzerine dökeceğiniz sosu hazırlamak için:  Mantar, taze soğan, çarliston biber ve kırmızı biberi şeritler halinde doğrayıp zeytinyağda kavurun. İçine kremayı ekleyip 2-3 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ve damla sakızını ilave edip pişirin. Fırından çıkardığınız piliçlerin üzerine sosu dökün. Haşladığınız penne makarnayla birlikte servis yapın.

Tarif: Kafkas

Başa dön tuşu