Kestaneli piliç ruloları (4 kişilik)
Malzemeler:
4 adet piliç göğüs
10-15 adet soyulmuş, kullanıma hazır kestane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dal taze fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı pul biber
1 çorba kasesi mantar
2 adet çarliston biber
2 adet kırmızı yağ biberi
2 adet taze soğan
2-3 adet damla sakızı
1 su bardağı krema
1 çorba kasesi penne makarna
Piliçleri bıçak yardımıyla koparmadan ikiye bölün. Zeytinyağ, pulbiber ve taze fesleğenle hazırladığınız sosa bulayın. Piliçlerin içine kestaneleri sarıp kürdan yardımıyla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 12-15 dakika pişirin.
Üzerine dökeceğiniz sosu hazırlamak için: Mantar, taze soğan, çarliston biber ve kırmızı biberi şeritler halinde doğrayıp zeytinyağda kavurun. İçine kremayı ekleyip 2-3 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ve damla sakızını ilave edip pişirin. Fırından çıkardığınız piliçlerin üzerine sosu dökün. Haşladığınız penne makarnayla birlikte servis yapın.
Tarif: Kafkas