Kestaneli sarma tarifi

Kestaneli sarma tarifi Kestaneli sarma tarifi Kestaneli sarma tarifi Kestaneli sarma tarifi Kestaneli sarma tarifi

Kestaneli Lahana Sarma
Cumhur Aygün

1 adet orta boy kelem (lahana)  Bursa’dan “yemek” nostaljisi Bursa’dan “yemek” nostaljisi

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı zeytinyağı

3 adet kuru soğan

Yarım kilo kestane

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Yarım çay bardağı dolma (çam) fıstığı

Yarım çay bardağı kuşüzümü

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı dolmalık bahar

1 tatlı kaşığı tuz

Kestaneler üzerleri çizilerek 30 dakika haşlanır. Haşlanan kestaneler soyulup bıçakla nohut iriliğinde kıyılır. Bir tencerede, yemeklik doğranan soğanlar, pirinç, çam fıstığı, kuşüzümü, karabiber, tarçın, tuz, dolmalık bahar ve yarım su bardağı zeytinyağıyla 10 dakika kavrulur. Kavrulduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile kestaneler de eklenerek karılır. Lahana ortadan ikiye bölünerek haşlanır ve damarları çıkarılarak hazırlanan iç doldurulacak şekilde kesilip hazırlanır. Hazırlanan lahanalara iç doldurularak sarılır ve altına lahana yerleştirilmiş (yanı sıra dereotu ve maydanoz sapları da konulabilir) tencereye dizilir. Üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilip kalan zeytinyağı da döküldükten sonra kısık ateşte 45 dakika pişirilip, soğuk olarak servis edilir.

Tarif: M. Ömür Akkor

M. Ömür Akkor tarifleri için tıklayın

Başa dön tuşu