Muhallebili Kemalpaşa tarifi
Malzemeler
1 paket Kemalpaşa Peynir Tatlısı
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirin. Pişen tatlıları kaşıkla tek tek alıp dikdörtgen cam tepsiye dizin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistancevizini karıştırıp üzerine süt ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Muhallebiyi sıcakken, soğuyan tatlıların üzerine dökün ve soğumaya bırakın. İyice soğuması için buzdolabına koyun. Üzerini tercihinize göre hindistancevizi veya fıstıkla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. (www.nefisyemektarifleri.com)