Nohutlu Mantı tarifi

Nohutlu Mantı - Cumhur Aygün
Cumhur Aygün

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 kilo un

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet yumurta

1 kase sarımsaklı süzme yoğurt

4 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı su

Un, yumurta, zeytinyağı ve suyla hamur tutulup dinlendirilir. Dinlenen hamur mantı için açılıp kare kare kesilir. Kesilen karelerin içine haşlanan nohut koyulup kapatılır. Hazırlanan nohutlu mantı tepsiye koyulup fırınlanır. Et suyu tuzla kaynatılır. Kaynayan suya mantılar atılıp pişene kadar haşlanır. Daha sona servis tabağına alınan mantı üzerine sarmısaklı süzme yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber koyularak servis edilir.

Bu mantı, keten torbalara koyulup serin ve kuru yerde muhafaza edebildiği için yaz aylarında kışın yenmek üzere bolca yapılarak saklanır.

Tarif M. Ömür Akkor

M. Ömür Akkor tarifleri için tıklayın

Başa dön tuşu