Ramazan Kebabı tarifi

Ramazan Kebabı
Cumhur Aygün

1 kilo parça kuzu eti   Üzeri yağlı kağıt kapatılarak odun fırınına verilir ya da ocakta 2 saati aşkın pişirilir

5 adet çok ince ramazan pidesi

200 gram tereyağı

1 çay kaşığı damla sakızı

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı kakule

1 parça yağlı kağıt

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Tüm malzeme pideler hariç güveç kabına konur. Üzeri yağlı kağıt kapatılarak odun fırınına verilir ya da ocakta 2 saati aşkın pişirilir. Ocakta çok ağır ateşte, fırında ise orta sıcaklıkta ve ateşten uzak olmasına dikkat edilerek pişirilir. Çatala gelecek şekilde doğranan pideler bakır bir servis tepsisine konularak fırınlanır. Pideler iyice gevretildikten sonra üzerlerine güveçten çıkarılan kuzu eti ve suyu dökülüp kısa bir süre altı ateşte tutulup servis edilir.

Tarif: M. Ömür Akkor

M. Ömür Akkor tarifleri için tıklayın

Başa dön tuşu