Sevgililer Günü için sevgi dolu tarifler

Sevgililer Günü Kurabiyesi

Malzemeler

400 gr. Un

100 gr. Toz Fındık

2 Yumurta Beyazı

250 gr. Margarin

150 gr. Pudra Şekeri

1 Çay Kaşığı Tarçın

Hazırlanışı

Toz halindeki tüm malzemeler tezgaha havuz şeklinde açılır. Ortasına yumurta akı ve oda sıcaklığındaki margarin konularak hamur yoğurulur. Merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında hamur açılır. Değişik şekilde kalıplarla hamur kesilir ve yağlanmış olan tepsiye dizilir. 160-180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Renkli şeker hamurlarıyla değişik şekillerde süslenir. Afiyet olsun.

Tarif: Kafkas

 

 Süt Helva

Malzemeler (4 kişilik)

 50 gr Margarin

25 gr Tereyağı

1 Adet Yumurta

Yarım Su Bardağı Un

250 gr Toz Şeker

750 gr Süt

1 Paket Vanilya

25 gr Çam Fıstığı

Hazırlanışı: Margarin bir tencerede eritilip, fıstık un ile birlikte 15dk kısık ateşte kavrulur. Başka bir tencerede süt ve şeker kaynatılır. Kavrulan una süt yavaş yavaş yedirilir. Tereyağı ilave edilir. Başka bir kapta vanilya ve yumurta yarım çay bardağı su ile çırpılır ve ilave edilir. İyice çırpıldıktan sonra tepsiye dökülüp fırında üstü kızarana kadar bekletilir. Nefis helva servisi hazır. Servis sıcak ve tarçınlı tavsiye edilir.

Afiyet olsun.

Tarif: Rumeli Mutfağı

Başa dön tuşu