Tahinli Şeftali Tatlısı tarifi

Tahinli Şeftali Tatlısı tarifi - Şeftalili tarifler

Isıra ısıra, suyunu sıkıp tüketerek ya da keklere, pastalara, dondurmalara belki salatalara katarak tadına doyamadığımız şeftali yalnızca lezzetiyle değil, kabuğundan çekirdeğine, bedeninizden ekonominize olan faydalarıyla da gerçek bir yaşam meyvesi… Tahinli Şeftali Tatlısı, şeftalinin lezzetiyle damaklarınızı şenlendirdiği tariflerden biri… İşte tarifi…

Tahinli Şeftali Tatlısı tarifi

Tahinli Şeftali Tatlısı tarifi için gerekli malzemeler:

4 Yemek kaşığı tahin
3 Adet soyulmuş ve ayıklanmış yumuşak şeftali
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı toz şeker

Hazırlanışı: Malzemeleri kolayca bulunabilecek olan bu lezzetli tatlının hazırlanışı da son derece kolay. Önce mısır nişastası hariç tüm malzemeler ağır ateşte karıştırarak kaynatıyorsunuz. Daha sonra ise nişastayı ekliyorsunuz. Muhallebi kıvamı elde edene dek kaynatmaya devam ediyorsunuz. Soğuması için tepsiye alıyorsunuz, soğuduktan sonra ise üstüne, tercihinize göre, tatlı ceviz içi ile servis ediyorsunuz. Afiyet olsun. (Bursa Mutfağı – M. Ömür Akkor)

Şeftali

Şeftali hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Başa dön tuşu