Yumurta Dolması tarifi

Yumurta Dolması
Cumhur Aygün

6 adet yumurta

1 çay bardağı un

Kızartma için yağ

1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

1 adet yeşil soğan

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Yarım çay kaşığı tuz

5 adet yumurta sarısı katılaşana kadar haşlanır. Haşlanan yumurtalar soyulup ortadan ikiye bölünür. Yumurtaların sarıları içlerinden çıkarılarak bir kaba alınır. Yumurta sarılarının içine ince kıyılmış yeşil soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz eklenerek yoğrulur. Hazırlanan karışım yumurtanın beyaz kısımlarına tekrar topak yapılarak konulur. Kalan bir adet yumurta bir kapta çırpılır. Una bulanan yumurtalar daha sonra çırpılmış yumurtaya batırılarak yağda kızartılıp servis edilir.

Eskiden Bursa’da kahvaltıda yenilen bu yemek, konuştuğum 40 yaşlarında birçok kaynak kişinin hâlâ aklında. Yakın zamana kadar (10- 15 seneye kadar) annelerinin bu yemeği yaptığını fakat artık eskisi gibi sık pişirilmediğini belirtiyorlar.

Tarif: M. Ömür Akkor

M. Ömür Akkor tarifleri için tıklayın

Başa dön tuşu