124
tatlı lezzetler
Tarif:
Rumeli Mutfağı
Sevgililer Günü Kurabiyesi
Tarif:
Kafkas
Malzemeler
400 gr. Un
100 gr. Toz Fındık
2 Yumurta Beyazı
250 gr. Margarin
150 gr. Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Tarçın
Hazırlanışı
Toz halindeki tüm malzemeler tezgaha havuz şeklinde açılır. Ortasına yumurta akı
ve oda sıcaklığındaki margarin konularak hamur yoğurulur. Merdane yardımıyla
0,5 cm kalınlığında hamur açılır. Değişik şekilde kalıplarla hamur kesilir ve
yağlanmış olan tepsiye dizilir. 160-180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Renkli
şeker hamurlarıyla değişik şekillerde süslenir.
Süt Helva
Malzemeler (4 kişilik)
50 gr Margarin
25 gr Tereyağı
1 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Un
250 gr Toz Şeker
750 gr Süt
1 Paket Vanilya
25 gr Çam Fıstığı
Hazırlanışı
Margarin bir tencerede eritilip, fıstık un ile birlikte 15dk kısık ateşte kavrulur.
Başka bir tencerede süt ve şeker kaynatılır. Kavrulan una süt yavaş yavaş yedirilir.
Tereyağı ilave edilir. Başka bir kapta vanilya ve yumurta yarım çay bardağı su ile
çırpılır ve ilave edilir. İyice çırpıldıktan sonra tepsiye dökülüp fırında üstü kızarana
kadar bekletilir. Nefis helva servisi hazır. Servis sıcak ve tarçınlı tavsiye edilir.