Dergi Bursa Aralık-2011 - page 130

128
mekan
* Bu bir reklam haber çalışmasıdır.
Şey Pub gibi bir mekanı anlatırken
söze ilk olarak orayı var eden
kişiden bahsederek başlanmalı. Şey
Pub’ın sahibi ve aynı zamanda tüm
müşterilerinin yakın arkadaşı Engin
Yürük tam yirmi beş yıldır sektörünün
öncüsü olmayı başaran bir isim.
Bursa’daki içkili ve yemekli eğlence
kültürünün bu anlamdaki belki de en
zirvede ve en bilinen simalarından bir
tanesi.
1987 yılında açılan ve Bursa’da
dilden dile anlatılan bir mekan olan
Krokodil, Engin Yürük tarafından
açıldığı günlerde kimse o denli popüler
olacağını bilemezdi. Fakat aradan
geçen yıllar gösterdi ki Bursa’nın en
nitelikli mekanlarının başında, sıcak
sohbetlere ev sahipliği yapması ile
meşhur Krokodil yer aldı. Popülerliğini
hiç yetirmemiş bir mekan olan Krokodil,
yıllarca sürecek arkadaşlıklara
vesile oldu. Dünya mutfağıyla da
adından sıkça bahsettirdi. Ardından
1990’da Shang Hai ile Bursalılara Çin
Mutfağı’nın kapıları açıldı. Her zaman
eğlence dünyasındaki yenilikleri en
doğru biçimde hayata geçiren Engin
Yürük, “Le Tire Bouchon” ile bunu bir
kez daha kanıtladı. Krokodil Bar ve Şey
Pub’un işletmeciliğini yaparken, üçüncü
mekanı olan Le Tire Bouchon, “modern
meyhane” tarzıyla yine Bursalıların
beğenisini kazandı. 2005’te The Kebap
ile Antep Mutfağı, 2007’de Pizza
Kasrı Krokodil İtalyan Mutfağı ile yine
karşımızdaydı.
Şey Pub Oulu Caddesi’ndeki yeri
ile (Pembe Çarşı yanı - Kükürtlü)
dünya mutfağı, daimi personeli ve
sıcak ortamı ile aynı popülerliğini
koruyor. Krokodil zamanlarında
mekanın sıcaklığında kurulan dostluk
ve arkadaşlıklar şimdilerde Şey Pub
masalarında devam ediyor… Engin
Yürük’ün eskimeyen tarzı ve eskimeyen
dostları ile…
Şey
Pub
Engin Yürük
Samimiyete “ayak alışkanlığı”
1...,120,121,122,123,124,125,126,127,128,129 131,132,133,134,135,136,137,138,139,...140
Powered by FlippingBook