Dergi Bursa Nisan 2015 - page 42

40
tek karede bursa
one shot in bursa
Engin Çakır,
İhsaniye, Nisan (April) 2013
Lemon, kiwi, orange, apple, strawberry… Sugar is boiled for hours and hours in special cauldrons, being transformed
into a thousand and one colors to emerge as the Ottoman macun. In the past, we could taste this traditional dessert
only during the Ramadan; but now we can enjoy it every day of the year while walking around Heykel.
Tastiest of
colors
Limonlusu, kivilisi,
portakallısı, elmalısı,
çileklisi… Özel yapım
kazanlarda, saatlerce
ve defalarca kaynatılan
şeker, bin bir renge
dönüşüp en lezzetli
haliyle Osmanlı
macunu olarak çıkıyor
karşımıza. Eskiden
yalnızca Ramazan’larda
görebildiğimiz bu
geleneksel lezzete,
bugün yılın herhangi bir
günü Heykel’de turlarken
rastlayabilir hale geldik.
Renklerin
en lezzetlisi
1...,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41 43,44,45,46,47,48,49,50,51,52,...124
Powered by FlippingBook