118
kestaneli lezzetler
Tarif:
Kafkas
Hazırlanışı
Tüm malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.
Buzdolabında 1 gün dinlendirilir. Hamur
merdane ile yufka kalınlığında açılır ve bir bezin
üzerine yayılır. Ayçiçek yağı fırça ile hamura
sürülür ve galeta unu (1 avuç) serpilip elmalı iç
malzeme koyulur. Hamur bez yardımıyla rulo
şeklinde sarılır. Üzerine ayçiçek yağı sürülür ve
20 dakika 180 derece fırında pişirilir. Çıkarılıp
tekrar yağlanır ve yine 20 dakika 180 derece
fırında pişirilir. Sıcakken üzerine pudra şekeri
serpilir ve vanilya sosu ile servis edilir.
Hamur
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı su
Elmalı iç
Elmalar kuşbaşı büyüklüğünde doğranır ve diğer
malzemeler eklenerek karıştırılır.
10 adet elma
4 yemek kaşığı kırık kestane şekeri
yarım çay bardağı şeker
yarım çay bardağı üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Vanilya sosu
Süt, şeker, vanilyalı puding, vanilya ve tuz bir tencereye
koyulur ve karıştırılarak pişirilir. Yumurta sarısı biraz süt
ilave edilerek çırpılır ve tencereye ilave edilir. Karıştırılır ve
kaynatılıp ocaktan alınır.
1 litre süt
100 gram şeker
5 adet yumurta sarısı
25 gram toz vanilyalı puding
1 çay kaşığı vanilya
1 tutam tuz
Kestaneli
Apfelstrudel