Dergi Bursa Ağustos-Eylül 2011 - page 108

106
Hazırlanışı
Büyük ve yayvan bir tencerede sütü, şekeri ve
gül suyunu el yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtın.
Güllaç yaprağının bir tanesini ortadan ikiye
bölün. Bu yarım güllacı tekrar ikiye katlayarak
sıcak sütün içine batırıp yumuşamasını sağlayın.
Islattığınız güllaçları tepsiye 1 kat dizin ve
aralarına kırık kestane şekeri ekleyin. Bu şekilde
tüm güllaçları kat kat ıslatıp tepsiye dizin. Kalan
sütü de tepsinin üzerine gezdirin. Bütün ke-
stane şekeri, kiraz şekeri ve ceviz ile üzerini
süsleyin.
Malzemeler
1 paket güllaç
1 litre süt
400 gr. toz şeker
1 kahve fincanı gül suyu
Ceviz
Kiraz Şekeri
Kırık Kestane Şekeri
Bütün Kestane Şekeri
kestaneli lezzetler
Tarif:
Kafkas
Kestaneli
Güllaç
1...,98,99,100,101,102,103,104,105,106,107 109,110,111,112,113,114,115,116,117,118,...124
Powered by FlippingBook