Dergi Bursa Ekim 2016 - page 40

38
bursa dokusu
bursa motifs
Peach Dessert with Tahini
Ingredients:
4 Table spoons of tahini
3 peeled and cleaned soft
peaches
Half a water glass of milk
Half a water glass of corn starch
Half a water glass of crushed
walnut
Half a water glass of powdered
sugar
Preparation:
Mix and braise all
ingredients except corn starch.
Starch is added afterwards
and the mixture is continued
to be boiled until it attains the
consistency of a pudding. The
dessert that is poured on a
tray for cooling is served with
crushed walnut. (Bursa Cuisine –
M. Ömür Akkor)
Tahinli Şeftali Tatlısı
Malzemeler:
4 Yemek kaşığı tahin
3 Adet soyulmuş ve ayıklanmış
yumuşak şeftali
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı mısır
nişastası
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
Mısır nişastası
hariç tüm malzemeler ağır
ateşte karıştırılarak kaynatılır.
Daha sonra nişasta eklenir ve
muhallebi kıvamı elde edilene
dek kaynatmaya devam edilir.
Soğuması için tepsiye alınan
tatlı ceviz içi ile servis edilir.
(Bursa Mutfağı – M. Ömür
Akkor)
1...,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39 41,42,43,44,45,46,47,48,49,50,...84
Powered by FlippingBook