Dergi Bursa Ocak-Şubat 2011 - page 103

101
Un, karbonat, yoğurt ve yeterince
su ile hamur tutulur. Hazırlanan
hamur, yağlanmış fırın tepsisine
ceviz büyüklüğünde parçalar
halinde koparılarak dizilir. Tepsiye
dizilen hamur parçaları üzerine
çatal bastırılarak şekil verilip
fırınlanır. Üzeri kızarana kadar
pişirilen hamurlar fırından çıkarılır
ve sıcakken üzerine pekmez
dökülerek dinlendirilir. Tatlı
soğuyunca servis edilir.
Dana eti kuşbaşı doğranıp 1 saat
az suda haşlanır. Tüm sebzeler
ateşte közlenir. Közlenen sebzelerin
kabukları soyularak kuşbaşı doğranır.
Doğranan sebzeler karıştırılıp servis
tabağına alınır ve soğumaması
sağlanır. Haşlanan etler tereyağında
kırmızı pul biber ve karabiberle
kavrulur. Servis tabağındaki
közlenmiş sebzelerin üzerine kavrulan
etler konularak servis edilir.
CUMALIKIZIK
RAMAZAN
HELVASI
KUL AŞI
Anjelikler ayıklanır ve iyice yıkanır.
Diğer tarafta şeker ve suyla şurup
yapılıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya
başlayınca içine anjelik otu konularak
kıvama gelinceye kadar kaynatmaya
devam edilir. Altını kapatmadan önce
limon tuzu ilave edilir. Kuru kavanozlara
konularak saklanır.
ANJELİK
REÇELİ
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
3 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yeşil biber
2 adet taze kırmızı pul biber
2 adet kabak
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Anjelik (melekotu), Uludağ’ın eşsiz
bitki örtüsünde nadir bulunan bir
bitkidir.
1 kilo tozşeker
1 kilo anjelik
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Yarım litre su
1 kilo un
1 paket karbonat
1 su bardağı yoğurt
1 kilo pekmez
1...,93,94,95,96,97,98,99,100,101,102 104,105,106,107,108,109,110,111,112,113,...116
Powered by FlippingBook