Dergi Bursa Ocak-Şubat 2011 - page 108

kestaneli lezzetler
106
Hazırlanışı
Labne peyniri, yumurta ve unu elinizle
karıştırın. Diğer tarafta sıvı krema ve
toz şekeri karıştırıp, diğer karışıma
ekleyin. Tart hamuru elde etmek için
tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Hazırladığınız tart hamurunu 1 cm.
kalınlığında açarak yuvarlak pasta
kalıbının altına yerleştirin. Üzerine
tatlandırılmış kestane püresi sürün.
Önceden hazırladığınız karışımı üzerine
dökerek 10 dakika 160–180 derece
fırında pişirin. Fırından çıkardıktan
sonra soğutun ve daha sonra tekrar
30 dakika kadar fırında pişirin. Üzerini
şuruplu kestane şekeriyle süsleyin.
Kestaneli
Cheese
Cake
Malzemeler
400 gram labne peyniri
3 adet yumurta
35 gram un
250 gram sıvı krema
90 gram toz şeker
Tatlandırılmış kestane püresi
Şuruplu kestane şekeri
Tart hamuru malzemeleri
200 gram un
50 gram toz fındık
1 adet yumurta beyazı
125 gram margarin
75 gram pudra şekeri
2.5 gram tarçın
Katkılarından dolayı
Kafkas AŞ’ye teşekkürler.
1...,98,99,100,101,102,103,104,105,106,107 109,110,111,112,113,114,115,116
Powered by FlippingBook