39
için özel olarak üretilen bir
peynirin kullanıldığı tatlı hem
adını taşıdığı ilçe için önemli bir
geçim kaynağı hem de simgesel
bir değere sahip… İçeriğinde bu
özel peynirin yanı sıra un, irmik
ve yumurta bulunuyor. Bir ton
süt, dev kazanlarda pastörize
edilerek tatlının tadına tat veren
bu peynirden yaklaşık olarak
160 kg. elde edilmesini sağlıyor.
Peynir, diğer malzemelerle
karıştırılıp hamur haline
getiriliyor ve elde edilen hamur
fırınlanıyor. Fırından çıkartılan
kurabiye şeklindeki tatlılar
şerbete atılıyor ve kaynatılıyor.
Evinde daha lezzetli…
İnsanın yedikçe yemek
isteyeceği bu tatlı yazın
dondurma kışın kaymak ile
servis edilebiliyor. Bazıları
yoğurt ya da tahinle birlikte
tüketmeyi tercih ediyor. Ancak
en iyisi bu tatlıyı evinde,
doğduğu ilçede yemek.
Mustafakemalpaşa Peynir
included in the recipe of this
dessert in addition to cheese.
One ton of milk is pasteurized in
giant cauldrons producing 160
kgs. of this cheese that gives the
dessert its unique taste. Cheese
is mixed with other ingredients
to make the dough which is then
placed in an oven. The cookie
shaped desserts removed from
the oven are then thrown inside
the syrup and boiled.
More tasty in its
hometown…
This dessert that makes one
crave for more can be served
with ice cream in the summer
and with cream of milk in the
winter. Some prefer to eat it with
yoghurt or tahini. However, it is
best to eat it in its hometown.
Mustafakemalpaşa Cheese
Dessert is made daily with
no additives and it has to be
consumed fresh. Because it is
shipped out of the district after
double baking in packages
and the amount of cheese is
decreased so that it can last
longer. This precaution results in
an easily discernible change of