Dergi Bursa Nisan 2011 - page 112

110
kestaneli lezzetler
Kestane ununu tezgaha döküp ortasını
havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki
bitkisel margarini, pudra şekerini, toz
fındık ve yumurtayı havuzun ortasına
koyun. Önce ortadaki malzemeleri
yoğurun ve yavaş yavaş çevresindeki
kestane ununu karışıma ekleyerek
hamuru yoğurun. Bir kısmını ayırdığınız
hamuru uzun şeritler haline getirin.
Kalan hamuru merdaneyle 2.5 mm.
kalınlığında açarak, 23 cm. çapındaki
tart kalıbına yerleştirin. İç malzemesini
hazırlamak için bir kaba elmaları
dilimleyin ve tüm malzemeleri katın.
Tart kalıbının içine hazırladığınız
iç malzemeyi doldurun. Önceden
hazırladığınız uzun şeritleri kalıbın
üzerine kafes şeklinde dizin. 180
derecede 15-20 dakika pişirin. Üzerine
kayısı marmelatı sürdükten sonra Antep
fıstığı ve Hindistan cevizi ile süsleyin.
Elmalı tart
Katkılarından dolayı
Kafkas’a teşekkürler.
Malzemeler
Tart hamuru:
2.5 su bardağı Kafkas kestane unu
150 gram bitkisel margarin
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı toz fındık
2 yumurta
Tart hamuru malzemeleri
Kayısı marmelatı, Antep fıstığı,
Hindistan cevizi
İç malzemeleri
2 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz fındık
1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
1...,102,103,104,105,106,107,108,109,110,111 113,114,115,116,117,118,119,120,121,122,...126
Powered by FlippingBook