Dergi Bursa Nisan 2011 - page 109

107
Bursa’nın damak zevkine farklı bir
incelik getiren özel uygulama, beş
yıldızlı otellerimizden Almira Hotel
tarafından Bursalıların beğenisine
sunuldu. Almira Hotel Baş Aşçısı
Necmettin Baştürk ve Şef Birol Güler
imzasıyla piyasaya sunulan menü, iki
farklı şekilde servis ediliyor. 23 karat
saf altının yemeklerde uygulanması
toz parçacıklar halinde veya yaprak
şeklinde bütün olarak yapılıyor. Birol
Güler’in “yemeğin lezzetine görsel bir
ihtişam” olarak yorumladığı menülerde
altın, avangart bir yaklaşımla
kullanılıyor. Saf altın tadının nötr
olması sebebiyle görsellik ön planda
tutuluyor. Bursalı gurmelere bambaşka
bir damak tadı sunan uygulama
yoğun ilgiyle karşılandı. Kadife A La
Carte Restaurant’ın altın menüsü Salı,
Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri
akustik müzik programı eşliğinde
sunuluyor.
Dünya mutfaklarından seçkin örnekler
sunan Kadife A La Carte Restaurant,
23 karat yenilebilir altınlı menüsü ile
Anadolu’da bir ilki gerçekleştiriyor.
Saraylara layık
“altınlı menü”
Bursa’da
Altın menü 1
Altın parçacıklı badem çorbası
Krep yaprağında altın somon
Patlıcan yatağında altın soslu bonfile
Altın tozlu çikolatalı suffle
Altın menü 2
Altın peynir tabağı
Üç renkli 23 karat tortellini
Altın ıspanak yatağında levrek
Altın browni
1...,99,100,101,102,103,104,105,106,107,108 110,111,112,113,114,115,116,117,118,119,...126
Powered by FlippingBook